Spelas Kolmården Cup på konstgräs eller naturgräs?

Kolmården Cup spelas enbart på naturgräs. Sandvikens IP stängs av för spel under större delen av sommaren för att planerna ska hålla så hög klass som möjligt under cupens samtliga speldagar. Vi välter och klipper våra planer varannan dag under samtliga cupdagar för att även de som spelar under de sista cupdagarna ska ha ett bra underlag. Vädret kan vi inte råda över men vi gör vårt bästa för att ni ska kunna spela fotboll på riktigt bra naturgräsplaner.

När kommer lottningen, vem ska vi möta?

Lottning och spelschema presenteras senast den 1 augusti 2019 och här på hemsidan. För 5-mannaklasserna presenteras lottningen den 1 juni 2019.

Kan vi få lägga till en deltagare?

Innan ert lags första match anmäler ni de spelare ni ska ha med i respektive lag i den spelarförteckning som ni har fått i utskick alternativt finns till ert förfogande när ni kommer hit. Vi ber er att ha uppdaterat ert slutgiltiga deltagarantal den 1 juli 2019, då vi ska ha en möjlighet att boka rätt antal stugor och måltider. Då våra stugor är fördelade mellan lagen och redan bokade kan det eventuellt finnas ett problem att lägga till spelare vid sen dialog. Vi kommer dock att göra vårt bästa för att lösa detta. Att ändra en person till en annan person är inte något problem så länge den nya personen inte har några allergier eller speciella matönskemål. Men som sagt, vi kommer göra vårt bästa och vi brukar kunna lösa de flesta små problem som uppstår.

Hur transporterar vi oss under cupen?

När ni kommer till oss inför er första dag kan ni parkera på området. Ni kommer inte behöva röra era bilar förrän ni lämnar oss efter den andra dagens spel. Allt finns i närheten. Gångavstånd till allt.

Vem dömer i cupen? Hur vill ni att vi agerar som ledare och föräldrar? Vad ska vi alla tänka på?

I samtliga 5- och 7-mannaklasser dömer Krokeks IFs utbildade föreningsdomare. Vi förväntar oss att ni ledare och föräldrar respekterar att det inte alltid kan vara 100 % rätt i varje situation. De är ungdomar och gör sitt bästa. Ta gärna upp det med era spelare och föräldrar. I 9-mannaklasserna kommer vi ha förbundsdomare inklusive 2 linjedomare i samtliga matcher.

Fair play

Krokeks IFs och Kolmården Cups ledstjärnor är:

• I Krokeks IF och under Kolmården Cup spelar barn och ungdomar under utbildning.
  • Här respekterar vi alltid domarens beslut.
  • Här föregår vi vuxna som goda förebilder för våra barn.
  • Här får man gärna heja på sitt lag.
  • Här respekterar vi alltid varandra och följer fotbollens Fair Play.

Vilka aktiviteter finns att uppleva i området kring Kolmården i samband med Kolmården Cup?

I närheten av Sandvikens IP finns badmöjligheter i Östersjön. Den stora bryggan brukar vara ett ställe dit många av cupbarnen vill gå till och ofta under cupen. Tänk dock på att det är riktigt djupt precis intill bryggan så du måste vara simkunnig och ha en ledare eller förälder med dig dit. På campingen finns friluftsbadet Bodaviken. Här finns en väl tilltagen badbrygga.

På campingen finns även en stor glasskiosk och en mindre butik.

I nära anslutning till cupens spelplats finns Kolmårdens Hantverksby med bland annat Sveriges Trollerimuseum samt två glasskiosker och två restauranger.

Kolmårdens Djurpark

Att göra ett besök på en av Världens finaste Djurparker är för många ett måste i samband med Kolmården Cup. Kolmårdens Djurpark finns belägen ca 5 km från Sandvikens IP. Förutom ett stort antal intressanta möten med delfiner, sälar, lejon, tigrar och apor hittar ni här ”Världens bästa träberg- och dalbana – Wildfire”. Med en topphastighet på 115 km/h, tre inversioner (dvs när du åker uppochner), en fallvinkel på 83 grader och höjdskillnad på 57 meter, bjuder den två minuter långa åkturen på en hisnande adrenalinkick utmed Bråvikens bergssluttningar, med hela 12 tillfällen av total tyngdlöshet. På toppen av Wildfire, 142 meter över havet, har du en magisk utsikt över Bråviken dvs om du vågar hålla ögonen öppna!

Wildfire är världsunik och har satt flera rekord inom berg- och dalbanebranschen; näst högst, tredje snabbaste, femte längsta och näst flest inversioner (när du åker uppochner). Och det är i jämförelse med banor i hela världen. VÅGAR NI?

Om ni vill se er om i och runt Norrköping så hänvisar vi till www.upplev.norrkoping.se

Var kan våra supportrar bo?

Tänk på att boka ert boende så snart som möjligt. Kolmården är en ort med många turister.

First Camp Kolmården (camping och stugboende)
First Camp Kolmården
First Camp Kolmården erbjuder samtliga medresenärer 10 % rabatt på ordinarie boendepriser under sin vistelse under Kolmården Cup. Vid bokning ange Kolmården Cup i kommentarsfältet. Eventuellt kan det finnas några stugor kvar utöver de stugor som cupdeltagarna ska bo i.

Vildmarkshotellet – Kolmårdens Djurpark
Vildmarkshotellet
Vildmarkshotellet välkomnar med ett varmt afrikanskt tema – året runt! Hotellet ligger alldeles intill djurparken, med sagolik utsikt över Bråviken. Det är ett av Sveriges mest barnvänliga hotell, men också ett mycket populärt konferensresmål. Vildmarkshotellet ligger ca 6 km från Sandvikens IP. Ni kan ta bussen 432 alt 433 direkt utanför hotelldörren och ni blir avsläppta i direkt anslutning till Sandvikens IP.

Villa Fridhem
Mitt i Kolmårdens trolska urskog ligger denna fantastiska villa med flott boende och välrenommerad meny. Villa Fridhem ligger ca 9 km från Sandvikens IP. Magnus, hotellchef och en av vår förenings ledare, kommer med hjälp av sin personal att ta väl hand om er. Busshållplats med buss 432 finns i nära anslutning till hotellet och tar er hela vägen till Sandvikens IP.

För annat boende eller tips på vad ni kan göra i övrigt i nära anslutning till Kolmården Cup se www.upplev.norrkoping.se