Generella cupregler

Kolmården Cup följer SvFF:s tävlingsregler för 7- och 9-mannafotboll med följande undantag:

7-mannaklasserna:
• Målvakt får ej kasta eller sparka ut bollen över halva planen.

Samtliga klasser:
• Notera också att målvakt ej får ta upp bollen med händerna vid det egna lagets tillbakaspel med fötterna.

Spelform

Observera att spelform, speltid och antal matcher kan komma att modifieras om någon klass inte blir full, eller om något lag lämnar återbud.

7-mannaklasserna
Dag 1 spelas gruppspel med fyra lag i varje grupp.
Dag 2 placeras lagen i nya grupper för att få så jämna matcher som möjligt.

Alla lag spelar minst 6 matcher.

9-mannaklasserna
Dag 1 spelas gruppspel med fyra lag i varje grupp. Alla lag inom gruppen möter alla, vilket ger 3 matcher per lag. 3 poäng vid vinst och 1 poäng vid oavgjort. Om några lag hamnar på lika poäng när gruppen är färdigspelad skiljs de åt i följande ordning:

1. Målskillnad
  2. Flest gjorda mål
  3. Inbördes möte

Dag 2 spelas finalspel i form av ett A- och ett B-slutspel. Alla lag får spela kvartsfinal, semifinal och final eller placeringsmatch, vilket ger 3 matcher per lag. Oavgjorda matcher under finalspelet avgörs med straffar (3 straffar per lag, därefter varannan straff).

Speltid

• 7-mannaklassernas matcher spelas i två halvlekar om vardera 15 minuter
  • 9-mannaklasserna spelas i 1 x 30 minuter

Överåriga spelare

Alla lag har rätt att använda en överårig per lag oavsett klass. Denna får endast vara födda året före aktuell åldersgrupp och ska anges i samband med upprättande av deltagarförteckning innan den första matchen inleds. I undantagsfall beviljas ytterligare dispens. Sådan dispens måste sökas genom att höra av sig i god till cupen på kolmardencup@krokeksif.se men absolut senast den 1 augusti 2018.

Bestraffningsärende

Grova bestraffningsärende kan föranleda att ärendet även tas upp inom lagets egna distriktsförbund för vidare bestraffning även efter Kolmården Cup. Detta har dock aldrig hänt i cupens historia och vi hoppas att vi slipper det i framtiden också.